U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.

Helaas, dit pand is verkocht

8161 RR Epe

Omschrijving

“Monumentale WOONBOERDERIJ MET AANGEBOUWD BAKHUIS voor de liefhebber die op deze fraaie plek de allure van vroeger wil terugbrengen!”

Algemeen
Deze bijzondere woning is een gemeentelijk monument met als titel “Boerderij met zomerhuis en lindebomen”.
Dit is als zodanig te lezen op de website van de gemeente Epe.
De bestemming is “wonen met archeologie waarde 5” en een gedeelte van het perceel heeft een agrarische bestemming.
Gezocht wordt naar een echte liefhebber die dit gemeentelijk monument weer de allure van vroeger terug wil geven. De woonboerderij is gelegen in het buitengebied van Epe (buurtschap Zuuk) nabij de A50 en het Apeldoorns kanaal en verdient absoluut een tweede leven. Het perceel is maar liefst ca. 4.490 m groot en geeft daardoor een heerlijk vrij gevoel aan de huidige èn toekomstige bewoners.

Kenmerken
•Bouwjaar woning: ca. 1900
•Woonoppervlakte totaal: ca. 258 m²
•Bruto inhoud woonboerderij: ca. 790 m³
•Bruto inhoud verbindingsstuk met bakhuis: ca. 24 m³
•Bruto inhoud bakhuis: ca. 192 m³
•Inhoud totaal: ca. 1.007 m³
•Externe bergruimte (schuur): ca. 65 m²
•Perceeloppervlakte: ca. 4.490 m²
•Gelegen aan de kant van Oene, dus de snelweg vanaf Epe binnen handbereik
•De betonnen vloer is rechtstreeks op zand gefundeerd
•In 2010 zijn de kozijnen vernieuwd/verbeterd (deels hout, deels beton, deels staal)
•Het bakhuis was vroeger een (vee-)schuur en heeft steens muren (geen spouw) en deels dubbel glas. De rieten kap is een zgn. schroefdak
•Sporen van houtborende insecten aanwezig (echter wel behandeld)
•Er zijn mestputten en een septictank aanwezig
•Er zijn asbestverdachte materialen aanwezig
•Begin 2000 is de woning aangesloten op het drukriool
•De woonkeuken in rechte opstelling bevat diverse oude details en is voorzien van niet-ingebouwde apparatuur
•De badkamer is te vinden in de voormalige deel
•Kortom: een object voor de liefhebber van landerijen en oude woonboerderijen!
•Voorlopig energielabel: G


Binnenkijken

Begane grond
Via de voordeur komt u direct binnen in de woonkeuken waar diverse oude details bewaard zijn gebleven. In de keuken staat een rechte houten keukenopstelling met losse apparatuur. De grote schouw en de kast met fraaie deuren geven direct de uitstraling van dit gemeentelijke monument weer. In de keuken is nog een nis aanwezig waarin u spullen kunt opbergen. Vanuit de keuken is via het tussenportaal het bakhuis te bereiken, echter, daarover later meer…
Direct aansluitend aan deze woonkeuken bevindt zich de woonkamer met de grote open haard/schouw, twee bedsteden en een bedstedekast. Vanuit de riante woonkamer is ook direct de voortuin te betreden via een deur en door de grote aanwezige raampartijen is er een prachtig uitzicht op de lindebomen in de tuin en de omliggende landerijen. Aansluitend aan de woonkamer is een zijkamer aanwezig met een opkamertje. Deze opkamer is nu ingericht als slaapplaats; de kelder eronder wordt voor opslag gebruikt.
Vanuit de woonkamer is de voormalige deel te betreden. Deze deel is in het verleden ingericht en ingedeeld in diverse ruimten. Als eerste komen we in de hal van waaruit het toilet en de badkamer zijn te betreden. Verder is een achterkamer met een fraai uitzicht over de tuin aan de achterzijde. Zowel links als rechts van deze kamer bevindt zich een tweetal kamers en door de hoogteverschillen in de vloer van deze kamers is nog de vroegere indeling van de deel waar te nemen. In vroeger tijden stonden hier de dieren en de lagere gedeelten werden gebruikt voor mestopslag. Vanuit de achterkamer is middels een deur de achtertuin te betreden. Via een smalle trap is de hoge bergzolder te betreden welke niet is ingedeeld. U kunt ervoor kiezen om dit weer volledig open te werken of u kunt hier prachtige kamers realiseren waarbij u de oude spanten weer in het zicht kunt laten terugkomen.

Eerste verdieping
Via een trap in de hal komen we op de verdieping. Op de overloop is nog een kleine trap aanwezig. Op de overloop is direct de grote schoorsteen te zien. Als u door het inspectieluikje kijkt ziet u direct de open haard in de woonkamer eronder. Verder vindt u hier nog een ruimte waar de CV- ketel is opgehangen. Er zijn boven twee slaapkamers aanwezig maar is er nog ruimte voor meerdere slaapkamers.

Bakhuis (te betreden vanuit de woonboerderij)
Het tussenportaal verbindt de woonboerderij met het bakhuis. Er is een eigen, separate toegang, zodat het bakhuis en de boerderij separaat te gebruiken zijn. In het portaal is de CV-ketel van het bakhuis gesitueerd. Vanuit het portaal komt u in de keuken waarin een eenvoudige hoekkeuken is geïnstalleerd en aansluitend is er een woonkamer met een prachtig uitzicht op de voortuin.
De betegelde badkamer met douche, toilet en ligbad vindt u direct aansluitend aan de keuken en verder zijn er dan een slaapkamer en een kantoor/slaapkamer aanwezig. Ook is hier een trap naar de bovenverdieping met een ingebouwd bed van waaruit u door de ramen en vanaf de vide een heerlijk gevoel van ultieme vrijheid beleeft.

Bijgebouwen en tuin
De voortuin heeft een oprit en passend bij de landelijke uitstraling is hier grind aanwezig. De tuin zelf bevat voornamelijk gras en is omzoomd met fraaie lindebomen. Verder is er nog een afgeschermd tuingedeelte waar u heerlijk vrij kunt genieten van uw tuin. De achtertuin bevat eveneens gras en er is een aantal verschillende soorten bomen aanwezig.
Links naast de woning is een schuur aanwezig. Deze schuur staat op een stenen voet met daarop geïsoleerde panelen. Via de kanteldeur en de loopdeur aan de zijkant is de schuur te betreden, waardoor een optimaal gebruik mogelijk wordt. Achter de schuur is nog een overkapping aanwezig welke een ideale ruimte is voor de opslag van bijvoorbeeld tuinspullen.


woonkamer
keuken
gangdeel
deel1
bakhuus
Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u dan vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons meest recente aanbod.
Schrijf u in
Terug naar boven
Sluit menu Bosrijck